dimecres, 11 de maig del 2011

El PPC de Girona proposa fer convenis amb el GEIEG per apropar l’esport a tots els gironins i gironines

La candidata del PPC a l’alcaldia de Girona, Concepció Veray, creu que “l’esport és un àmbit molt important de la ciutat i que ha de ser assequible i accessible per a tots els ciutadans”. Veray ha afegit que “l’esport és un element bàsic de cohesió social i que fomenta i impulsa valors de vegades massa oblidats a la societat com el respecte, la solidaritat, el companyerisme i el fer les coses en equip i no de manera individualitzada”.

En aquest sentit, la candidata popular ha assegurat que “cal seguir millorant les instal·lacions esportives pendents dels centres educatius de la ciutat i que és necessari facilitar l’accés a tots els ciutadans a les instal·lacions esportives de la ciutat”. Per aquest motiu, Veray ha proposat fer una revisió de les taxes d’accés en aquests equipaments.

“En moments com els actuals de greu crisi econòmica no hi ha recursos per construir grans equipaments esportius. En època de bonança tot semblava bé i es va construir sense tenir en compte que a la ciutat disposem d’agrupacions com el GEIEG, amb unes instal·lacions esportives pròpies que, a través d’un conveni entre aquesta agrupació i l’ajuntament, podrien utilitzar tots els ciutadans”, ha dit l’alcaldable. El PPC manté que en moments de crisi “és necessari que el sector públic compti amb el sector privat per optimitzar els recursos existents a la ciutat en benefici de tots els ciutadans”. La candidata popular ha posat l’exemple de la pista d’atletisme del GEIEG, “una pista que podrien fer servir tots els ciutadans a un preu assequible si existís un conveni amb aquesta agrupació”.

Veray també ha parlat de la construcció d’un nou pavelló a la ciutat de Girona. “Un equipament que haurien de compartir els barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís”, ha dit l’alcaldable. “Tant IC-V com ERC van signar el Pla de Mandat on es preveia la construcció d’un nou pavelló a la Devesa, una proposta que, desprès IC-V va intentar fer creure que no volien i ara, en període electoral, agafa la mateixa filosofia de dir que no recolzen ERC, fet que considero inacceptable ja que un ha de ser conseqüent amb allò que fa, diu i en aquest cas també, signa”, ha assegurat. En tot cas, la candidata popular ha dit que “la ubicació del nou pavelló sempre s’ha de decidir de forma consensuada i tenint en compte als ciutadans, sense imposicions”

Veray també ha recordat que “cal fomentar l’esport entre la gent gran, per això des del PPC de Girona proposem la construcció de dos Parcs de Salut a la ciutat, un a Montjuic i l’altre a Santa Eugènia, a la frontissa”

Finalment, l’alcaldable s’ha referit a l’esport professional  ha assegurat que “l’esport no només fomenta valors de cohesió social sinó que també és una oportunitat de promoció econòmica i per tan per dinamitzar l’economia local, i és per aquesta raó que des del consistori municipal cal seguir donant recolzament als clubs professionals que tenim a la nostre ciutat”.

Així doncs, per Veray l’esport professional de la ciutat s’ha d’entendre com una oportunitat per donar-nos a conèixer i atraure visitants. “A Girona ens sentim orgullosos de comptar  amb un club de bàsquet i un club de futbol com els què tenim”, ha dit Veray. Per a la candidata popular, “es treu més rendiment quan un canal de televisió que es veu a tot l’estat retransmet un partit del Girona FC que amb algunes de les accions de promoció econòmica dutes a terme els últims anys pel Govern Tripartit que ens han costat diners i en canvi no ens han reportat cap benefici”, és per això que l’alcaldable creu que “s’ha d’aprendre d’altres ciutats que integren els clubs d’esport professional que tenen en les seves estratègies de promoció de la ciutat, cosa que a Girona fins a dia d’avui no s’ha fet”.