diumenge, 8 de maig del 2011

Concepció Veray: “S'ha de millorar la xarxa d'Escoles Bressol Municipals i tirar endavant la construcció definitiva del CEIP Pericot i l'Escola Bosc de la Pabordia”

 L'alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, i membres de la seva candidatura han assistit aquest migdia al dinar popular del Barri de l'Eixample. Un Barri que aquest cap de setmana ha celebrat la seva festa major.

La candidata popular ha aprofitat per parlar sobre l'educació a la ciutat de Girona. “Millorar la qualitat educativa i lluitar contra el fracàs escolar és una prioritat per a nosaltres”, ha assegurat Veray. El PPC de Girona aposta per “reforçar les competències educatives dels municipis per implantar encara més l'èxit escolar a la ciutat a través d'una segona descentralització de la Generalitat en favor dels ajuntaments”, ha afegit.

Entre les propostes que ha esmentat l'alcaldable del PPC a Girona s'inclou una millora de la xarxa d'Escoles Bressol Municipals. “Girona necessita més places d'Escola Bressol i nosaltres ens comprometem a crear-ne 200 de noves durant els propers 4 anys de legislatura”, ha dit la candidata popular. A més, Veray ha afegit que el PPC de Girona aposta per la construcció de tres noves escoles als Barris de l'Eixample, Domeny i al Barri Vell. En la mateixa línia, l'alcaldable ha dit que “són necessaris més plans educatius d'entorn a la ciutat i un dels barris on s'hauria de crear és el de Pont Major”

“Treballarem i serem exigents amb la Generalitat perquè s'inclogui dins el Pressupost del 2011 un nou CEIP, i un nou Institut a Girona a la zona de Palau. Així com perquè tiri endavant i executi la construcció del CEIP Pericot i l'Escola del Bosc de la Pabordia”, ha dit la candidata popular.

Per a Veray, cal “fer de Girona una zona única escolar per tal de garantir la llibertat dels pares en l'elecció del centre educatiu on estudien els seus fills”.

El PPC de Girona fa també una clara aposta per l'Escola d'Adults. “Cal que la Generalitat ens ajudi i s'impliqui en la construcció d'una nova Escola d'Adults a Girona”, ha dit. “S'han de donar totes les oportunitats possibles perquè l'educació arribi a tots els ciutadans, ja que aquesta és la base de l'èxit de la societat”, ha assegurat Veray.

Per a la candidata popular el primer pas és fer una auditoria sobre l'estat dels equipaments educatius de la ciutat. “Hem de saber en quin estat es troben i fer una bona planificació dels arrenjaments i les millores que aquests equipaments necessiten”, ha dit l'alcaldable.

Finalment, Veray ha dit que “és inexplicable que la candidata socialista prometi ara tots aquells projectes quan, mentre ella era diputada, el grup parlamentari del PSC hi va votar en contra”. Per a Veray “no és políticament correcte fer cartes als reis en períodes electorals i menys prometre tot allò que s'ha negat constament. Cal ser coherent amb allò que un fa i que un predica”