dissabte, 7 de maig del 2011

Concepció Veray: “És inexplicable que una ciutat com Girona encara no tingui un Pla de Mobilitat”

 L’alcaldable del PPC de Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest matí amb l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau Sacosta. Una trobada on la candidata popular ha aprofitat per parlar sobre la Mobilitat. “Cal recuperar la Taula de Mobilitat, ampliar-la amb noves entitats i redactar un Pla de Mobilitat que resolgui, entre altres temes, el problema d’aparcament a la ciutat i que planifiqui una bona xarxa de carrils bici”, ha dit Veray. L’alcaldable també ha assegurat que “és inexplicable que una ciutat com Girona encara no tingui un Pla de Mobilitat”.

La candidata popular s’ha compromès a revisar la implantació de la Girocleta a Girona i a ampliar el nombre d’estacions. En aquest sentit l’alcaldable ha explicat que “apostem perquè llocs com els campus de la universitat de Girona o el barri de Santa Eugènia comptin amb aquest servei”. Per a Veray la Girocleta es va implantar precipitadament i cal fer una previsió dels barris on s’ha d’estendre”.

“És necessària una revisió de les rutes del bus urbà, ja que hi ha barris com el de Campdorà que actualment no estan connectats i que haurien de comptar amb un servei regular”, ha dit l’alcaldable. Veray ha afegit que s’ha d’estudiar el servei d’autobús els caps de setmana i que cal adaptar-lo a les necessitats dels ciutadans.

Pel que fa als aparcaments, l’alcaldable ha dit que “cal prendre mesures que ens permetin solucionar la manca d’aparcaments a la ciutat”, i en aquest sentit ha dit que “apostem per la creació, conjuntament amb els municipis del voltant, d’aparcaments dissuasoris, que connectats degudament a través del bus urbà ens permetran reduir el nombre de vehicles que entren a la ciutat cada dia” .

Per a Vera,  però, a part dels aparcaments dissuasoris cal planificar també nous aparcaments a la ciutat, i ha posat d’exemple que “al Barri de Santa Eugènia, s’ha de deixar reposar el projecte de la Frontissa i fer un estudi de la ubicació d’un aparcament subterrani a la Plaça del Barco. Als barris de la Devesa i les Pedreres cal estudiar la possibilitat de crear-hi zones verdes, una decisió que s’ha de prendre de manera consensuada amb els veïns”.

Finalment, l’alcaldable del PPC de Girona ha assegurat que “cal que el Pla de Mobilitat que redactem tingui en compte els municipis del voltant, és a dir, es faci amb mentalitat d’àrea urbana, aquesta és la única manera d’assegurar-nos que el Pla tindrà l’èxit desitjat”.