dimecres, 11 de maig del 2011

Concepció Veray: “Cal tornar a fer de Girona una ciutat amb oportunitats per a tots, generadora d’ocupació i amb futur”

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest matí amb l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AjEG) per parlar sobre la situació de crisi de que pateix la ciutat i sobre les propostes del Partit Popular de Girona per afrontar aquesta situació.

L’AjEG ha traslladat les seves preocupacions a la candidata popular, una situació que Veray coneix de primera mà. Tant l’Associació de Joves Empresaris com la candidata popular han coincidit que tant el sector públic com el privat han de treballar conjuntament. Veray ha recordat que “l’administració no crea ocupació sinó que són les empreses les que creen llocs de treballs”.

En aquest sentit, l’alcaldable ha explicat que “la màxima prioritat del PPC de Girona és la recuperació econòmica de la ciutat. Cal tornar a fer de Girona una ciutat amb oportunitats per a tots, generadora d’ocupació i amb futur”. I en aquest sentit, creu que “és necessari un Pla estratègic de Turisme i Comerç que reactivi l’economia de la ciutat i la faci sortir endavant”

La situació de crisi que viu Girona fa que a hores d’ara ja hi hagi 7.500 aturats. Una xifra que preocupa a la candidata popular i per això ha assegurat que “s’han de prendre mesures concretes a partir del mateix moment en què es constitueixi el govern municipal”. Per a l’alcaldable, “l’ajuntament ha de crear les condicions idònies perquè les empreses creïn ocupació”.

En primer lloc, Veray ha proposat una simplificació burocràtica. “És inexplicable que un emprenedor trigui 6 mesos a obrir un negoci”, ha dit la candidata popular. Per aquesta raó, l’alcaldable proposa “una Finestra única on les petites i mitjanes empreses puguin portar tota la documentació necessària a l’ajuntament”

En segon lloc, la candidata popular ha proposat una millora del tracte fiscal. “El PPC de Girona es compromet revisar totes les taxes i impostos per tal d’introduir més i millors bonificacions en alguns d’ells”. En aquest sentit, Veray ha recordat que la taxa d’escombraries ha pujat un 60% els últims 8 anys i que el servei no es correspon amb el preu de la taxa. “S’han de fer rebaixes concretes com les que paguen els restauradors per les terrasses i mesures com l’exempció del pagament de taxes durant els dos primers anys per a aquells emprenedors que muntin un negoci”, ha afegit.

A més, la candidata popular ha dit que “és inexplicable que els restauradors i comerços que pateixen les obres del TAV hagin de seguir pagant les mateixes taxes que la resta, quan estan patint una davallada de clients”. En aquesta línia, Veray ha assegurat que “és necessari que l’ajuntament parli amb Adif i prengui mesures per ajudar als ciutadans”

L'alcaldable del PPC per Girona també ha dit que “s'ha de crear una Agència de Promoció Econòmica que inclogui turisme, comerç, universitat i mobilitat. Un projecte on l'administració ha de comptar amb la iniciativa privada des del primer dia”.

 “Girona no tan sols ha de ser una ciutat amb atracció turística sinó que també pot ser una ciutat de negocis. Tenim les característiques idònies per fer-ho. Ara bé, cal sortir a explicar-ho, a vendre-ho, per tal d’atraure noves iniciatives empresarials, que ens permetin dinamitzar i diversificar la nostra economia local i crear ocupació”, ha proposat Veray.

Finalment, la candidata del PPC a l’alcaldia de Girona ha parlat sobre l’aeroport. Per a Veray és molt important tancar l’acord amb Ryanair com més aviat millor. “S’han de buscar altres companyies i exigir a Aena que rebaixi les taxes de l’aeroport”, ha dit. El PPC de Girona creu que és necessari un nou model de gestió de l’aeroport. La candidata popular ha assegurat que “s’ha de treballar per aconseguir un nou model de gestió a l’aeroport. Nosaltres estem d’acord que sigui un model públic-privat, però, allò més important és que l’ajuntament de Girona hi sigui representat i hi tingui veu”