dissabte, 14 de maig del 2011

Concepció Veray: “El Barri Vell ha de ser més que el gran aparador de la ciutat, ha de ser un barri on s’hi pugui viure”

L’alcaldable del PPC a Girona, Concepció Veray, ha estat avui al Passeig Electoral del Partit Popular a la Rambla i al Pont de Pedra. Un lloc on Veray ha aprofitat per parlar sobre un dels barris més emblemàtics de la ciutat, el Barri Vell.

“El Barri Vell ha de ser més que el gran aparador de la ciutat, ha de ser un barri on s’hi pugui viure”, ha assegurat la candidata popular, que ha explicat que sota aquesta premissa el PPC de Girona ha elaborat el seu programa electoral “perquè cal dotar aquest barri d’equipaments per als ciutadans apart de cuidar-lo i promocionar-lo com a gran reclam turístic de la ciutat”. Per a Veray “cal fer compatible l’atractiu turístic del Barri Vell, la nostra targeta de representació davant de la resta de municipis de Catalunya, Espanya i del món, amb l’oferta de serveis i equipaments necessaris per cobrir les necessitats reals dels veïns d’aquest barri”.

L’alcaldable ha afegit que “El PPC de Girona es compromet a reobrir l’oficina de la Rambla i a treballar perquè el Call Jueu sigui declarat Patrimoni de la Humanitat. Dues propostes que, per a la candidata popular, ajudaran a reactivar l’economia de la ciutat “ja que el turisme és un sector clau per fer sortir Girona de la crisi”

Per a Veray “aquests dies que la ciutat viu el Temps de Flors, ha quedat demostrat que tancar l’oficina de turisme de la Rambla ha estat un error, ja que ha rebut moltes visites i està funcionant molt bé”.Veray ha recordat que el PPC de Girona ja es va posicionar en contra d’aquest canvi d’ubicació i que seguiran defensant que l’oficina de Turisme estigui a la Rambla.

“Cal treballar conjuntament perquè el Call Jueu sigui declarat Patrimoni de la Humanitat, donar-li un valor afegit i que això ens permeti que se’l conegui més i millor”, ha dit Veray.

Per al PPC de Girona, un dels equipaments més importants pel Barri Vell és el nou Cinema Modern. “La gran assignatura pendent del govern Tripartit”, ha dit l’alcaldable. A més, Veray ha afegit que “és necessari convertir el Cinema Modern en el gran centre cívic del barri. Un equipament que ha de donar més connexió amb el Barri de les Pedreres i que ha d’estar obert per les dues bandes”. A més, Veray ha dit que ha d’incloure espais de lectura i espais per a la gent gran del barri. “Ja és hora que la gent gran tingui un lloc en condicions on poder trobar-se i fer vida de barri”, ha assegurat la candidata popular.

A banda dels equipaments, Veray ha recordat que “cal millorar el servei de neteja i la seguretat i que cal fomentar la figura del policia de barri i de l’agent cívic, així com lluitar amb fermesa contra l’incivisme i fer plans preventius contra la delinqüència adequats a les necessitats reals del barri”

Finalment, l’alcaldable del PPC de Girona també ha recordat que al Barri Vell hi ha molts comerços que, a causa de les dificultats econòmiques, s’han vist obligats a tancar. “El PPC de Girona aposta perquè aquests comerços tornin a obrir i per donar una empenta als emprenedors a través de mesures com l’exempció del pagament de taxes i impostos municipals durant els dos primers anys”