dissabte, 14 de maig del 2011

Concepció Veray: “És imprescindible dissenyar polítiques de suport a la família i de promoció de la conciliació familiar i laboral”

La candidata del PPC a Girona, Concepció Veray, ha celebrat avui una trobada familiar a la seu electoral del Partit Popular on també hi ha assistit alguns dels membres de la candidatura de Girona. La candidata popular ha aprofitat aquest esdeveniment per recordar la importància dels valors familiars en la vida quotidiana dels gironins.

“La família constitueix el nucli fonamental de desenvolupament i creixement personal i social a la nostra societat”, ha dit Veray. El PPC de Girona creu que “cal promoure una política integral de protecció i reconeixement públic de la família com a agent de benestar social insubstituïble”, ha dit l’alcaldable.

Veray creu que “és imprescindible dissenyar polítiques de suport a la família i de promoció de la conciliació familiar i laboral”, compromís que ha adquirit el PPC de Girona. En aquest sentit, Veray ha dit que “cal una fiscalitat i unes ordenances familiarment responsables” i ha posat com a exemple “la bonificació del 90% de l’IBI per a famílies nombroses i el mateix percentatge de bonificació per a totes les famílies en l’Impost sobre l’Increment de Valor de Terrenys de la naturalesa urbana en la transmissió de terrenys per herència a pares, fills o cònjugues”. A més, la candidata popular ha insistit en altres mesures com la rebaixa de la taxa d’escombraries o la gratuïtat dels llibres de text, “una proposta que agrairien moltes famílies de Girona al mes de setembre”.

La candidata popular ha afegit que “el PPC de Girona es compromet a implantar la zonificació única escolar perquè les famílies puguin escollir lliurement a quina escola volen que estudiïn els seus fills”. Veray també ha assegurat que “en serveis socials no podem imposar un model únic. Cal que les famílies puguin escollir els serveis que més s’adapten a les seves necessitats”.
La candidata popular ha parlat també dels equipaments de la ciutat i ha explicat que “cal adaptar els horaris de les biblioteques així com la creació de ludoteques, un centre de mediació familiar i punt de trobada i la creació de noves places d’Escola Bressol a la ciutat”.

Una altra de les propostes que ha fet l’alcaldable del PPC a Girona ha estat l’aplicació de mesures de suport a les activitats econòmiques i socials per a la conciliació de la vida familiar i laboral. “És necessari un horari flexible a l’administració per afavorir que els treballadors de l’ajuntament puguin conciliar la vida familiar i laboral”, ha dit l’alcaldable.

Finalment, Veray ha parlat sobre la llei de la dependència, una llei que afecta a moltes famílies que tenen persones al seu càrrec. “Ens comprometem a gestionar i tramitar tots els papers relacionats amb aquest tema i a assessorar a tots aquells ciutadans que tinguin dubtes”, ha assegurat Veray.

L’alcaldable ha afegit que “el PPC de Girona serà exigent amb la Generalitat perquè no aturi la llei de la dependència, que pagui les ajudes i que treballi per assegurar-se que cap família pateixi les conseqüències d’un mal govern del Tripartit durant 8 anys primer i de les retallades del govern de Convergència i Unió després”